PHF - A FŰTÉSPROFI

Csarnokfűtés gazdaságosan – Ipari infra fűtések – Zónafűtés és főfűtés

IPARI FŰTÉSEK, CSARNOKFŰTÉS, RAKTÁRFŰTÉS, MŰHELYFŰTÉS, FŐFŰTÉS ÉS ZÓNAFŰTÉS

csarnokfűtés, ipari elektromos fűtésAz elektromos ipari fűtések, csarnokfűtés, templomfűtés területén miért is jó választás valamelyik svéd Energotech fűtőtest?

Az infrafűtések (sugárzó fűtések) működési elve legjobban a Nap sugárzásához hasonlítható. A Napból érkező sugarak először a talajt és a rajta lévő tárgyakat melegítik fel, a levegő csak ezután melegszik fel, másodlagosan, közvetett módon.
A nap sugárzó hatását akkor is érezhetjük például, mikor árnyékból kilépünk a napra, pedig a levegő hőmérséklete ugyanaz! Valahogy így működnek a sugárzó fűtőkészülékek is.
A  sugárzás a hagyományos – meleg levegőn alapuló – fűtési megoldásokkal szemben először az emberi testet és a tárgyakat melegíti fel, ezáltal sokkal magasabb hőérzetet biztosít.
Sokkal hamarabb érezhető hatással, ezáltal sokkal kisebb költséggel, mint a konvekciós fűtési megoldások.

A  sugárzó fűtőkészülékek által sugárzott energia egyformán eléri az emberi testet és a környező objektumokat, csakúgy, mint a falakat és a padlót. Így a helyiségen belüli összes felület egy kiegyenlített egyensúlyi hőmérsékletet fog felvenni, így egyenletes lesz a hőérzetünk.

Az eredmény a belső légáramlás csökkenése, és kellemes komfortérzet akár 40 m magas helyiségekben is.

A sugárzó ipari fűtések alkalmazási területei a lakásban alkalmazható megoldásoktól kezdve a kisebb szerelőműhelyek és akár 40 méter magas hatalmas ipari létesítmények, sportcsarnokok, raktárépületek fűtésére alkalmas berendezésekig terjed.

A technológia még szabadtéri környezetben is kiválóan alkalmazható!


Bővebben az ENERGOTECH svéd ipari fűtésekről

A csarnokfűtés optimális megoldásai a svéd ipari fűtések teljes főfűtésre és zónafűtésre is alkalmasak.
Zónafűtésnél a szükséges munkaterületre irányítva egyszerűen megoldható, hogy kizárólag csak azon területeket fűtsük, melyekre valóban szükség van, s a többi területet egyáltalán ne, vagy csak minimális fűtéssel üzemeltessük. Lehetőség van arra is, hogy bizonyos területek fűtését időben szakaszosan oldjuk meg egy időkapcsoló vagy mozgásérzékelő segítségével.)

Termékválasztékunkban egyedülálló a templomi padfűtésként használható Energoline, mely a legalacsonyabb hőmérsékletű infrapanel. Szintén versenytárs nélküli az EnergoInfra Industry sorozat is, mely akár bedaruzott csarnok nagy magasságú elhelyezés (6-30 m) iránti igényeit is kielégíti az elektromos fűtések területén.


energoline energotech, templomfűtés, padfűtésFelületi hőmérséklet: 60-70 C fok

EnergoLine templomokban, váróhelyiségekben, csarnokokban, sportcsarnokokban, lelátókon lévő padok alá szerelhető. A mennyezetre szerelve 3m-es belmagasságig hatékony. Az elegáns, áramvonalas melegítő kényelmet és barátságos meleget nyújt és esztétikusan beleolvad a környezetbe.

Az EnergoLine fröccsenő víz ellen védett, IP44-es villamos védettségi fokozattal rendelkezik, nedves és száraz környezetben való használatra egyaránt alkalmas.


energocasette acél felületű infrapanelFelületi hőmérséklet : 80-95 C fok

Szerelhetjük álmennyezetre (T idom) vagy közvetlenül a mennyezetre a készülékhez járó rögzítő elemek segítségével.

Az EnergoCasette fröccsenő víz ellen védett, IP 55-ös villamos védettségi fokozattal rendelkezik, nedves, száraz és tűzveszélyes helyiségek fűtésére egyaránt alkalmas. Az alacsony felületi hőmérséklet különösen alkalmassá teszi az EnergoCassettealacsony belmagasságú helyiségek fűtésére megközelítőleg 3,5m-es mennyezetmagasságig. Használhatjuk irodákban, iskolákban, kórházakban, zuhanyzókban, a mezőgazdaságban, papíriparban, stb. Értékes fal és padlófelületeket szabadít fel. Mérete miatt Armstrong álmennyezeti rendszerben is használható!


Energotech Energostrip sötétsugárzóFelületi hőmérséklet: 200-280 C fok (teljesítménytől függően)

Az Energostrip egy igazi infra sötétsugárzó, csak a megszokott fekete felületeknél jóval elegánsabb krémszínű házban, alumínium színű, bordás sugárzó felülettel. Kényelmes, kellemes meleget biztosít és a falakat is átmelegíti. A rendszer egyszerűen és olcsón szerelhető, továbbá nem igényel rendszeres karbantartást.  Használatával 25-50%-os energia-megtakarítást érhetünk el.  Főfűtésnek, kiegészítő és zónafűtésre is alkalmas.

Alkalmazási területek: 
Óvodák, iskolák, fürdőszobák, irodák, kirakatok, bevásárló központok, melegházak, templomok, kórházak.


Energotech Energoinfra infrasugárzóEnergoInfra

Felületi hőmérséklet: 650-750 C fok (teljesítménytől függően)

Az EnergoInfrát melegházak, erkélyek és teraszok univerzális – kiegészítő vagy teljes körű – fűtésére használhatjuk, továbbá szintén hatékonyan alkalmazhatjuk műhelyekben, raktárakban zóna fűtőként. Az EnergoInfra fröccsenő víz ellen védett, IP44-es villamos védettségi fokozattal rendelkezik, nedves és száraz környezetben való használatra valamint kültéri szerelésre egyaránt alkalmas. Fürdőszobák és mellékhelyiségek fűtésére is használható. Mennyezetre vagy falra is  szerelhető.

Szintén alkalmas műhelyek és raktárhelyiségek spot vagy zónafűtésére. Nedves és száraz környezetben, pl. fürdőszobákban és mosdóhelyiségekben is használható.


Energotech Energoinfra industry, csarnokfűtés, infrasugárzóFelületi hőmérséklet: 600-800 C fok (teljesítménytől függően)

Az Energoinfra Industry készülék talán a legjobb elektromos csarnokfűtés széria. Energiatakarékos fűtést biztosít a nagy belmagassággal rendelkező helyiségek számára (akár 6-40m) a magas üzemi hőmérséklet miatt, valamint huzatos munkahelyi körülmények közötti zónafűtésre 3,5m-es optimális belmagasságig.

A padlóban, falakban és más felületeken felhalmozódott hőmennyiség következtében csökkenthetjük a levegő hőmérsékletét, amely 25-50%-os energia-megtakarítást eredményezhet azonos hőérzet mellett. A berendezés fröccsenő víz ellen védett, IP44-es villamos védettségi fokozattal rendelkezik, nedves és száraz környezetben való használatra valamint kültéri szerelésre egyaránt alkalmas.


 IPARI FŰTŐTESTEK SAJÁT HONLAPJA


Az ipari fűtések, csarnokfűtés, műhelyfűtés területén rendkívül fontos a jó méretezés, mert az infrafűtéseket egész másképp méretezzük, mint a hagyományos fűtéseket, másképp főfűtésre és másképp zónafűtésre!

Forduljon szakértőinkhez: ajanlat(kukac)futesprofi.hu


A svéd fűtéseinken kívül jól alkalmazhatóak még kisebb terekbe a viszonylag alacsony felületi hőmérsékletű (3-400 C Fok) PHF  vagy MO-EL infra sötétsugárzók is, melyekről bővebb infót honlapunkon itt talál:

INFRASUGÁRZÓK és  SÖTÉTSUGÁRZÓK


Item added to cart.
0 items - Ft
Don`t copy text!