PHF - A FŰTÉSPROFI

Infrasugárzó, sötétsugárzó – INFRAFŰTÉS KÜLTÉREN IS!

Infrafűtés, teraszfűtés, műhelyfűtés, raktárfűtés

Infra  hősugárzók, infrasugárzó vonalizzóval (fényt kibocsátó infrafűtés), sötétsugárzók

infrafűtés, infrasugárzó, Heliosa olasz teraszfűtésEbben a menüben különböző elektromos infra fűtőtestekkel foglalkozunk, melyek használata igen elterjedt időszakosan (évszaktól függően) használt helyiségekben. Pl. éttermi teraszoknál, amiket a téli időszakban kizárólag szélvédelemmel látnak el, de gazdaságos fűtés kellene a használathoz. A megoldás általában vonalizzós infrasugárzó vagy sötétsugárzó teraszfűtés.

Rendezvénysátrak gyors fűtése lehet szintén a MOEL vagy HELIOSA infrasugárzók alkalmazása.

Kisebb műhelyek, de akár nagyobb raktárak kedvelt és energiatakarékos fűtőkészüléke valamelyik sötétsugárzó infra fűtőtest, melyet akár az ENERGOTECH, de a BVF és a közkedvelt JH választékában is megtalálunk.

MOEL és Heliosa olasz vonalizzós infrasugárzó, infra hősugárzók

Az elektromos infrasugárzó mennyezeti vagy fali használata a fűtésben az energiatakarékosság bevált módszere. Miközben nem a levegőt melegítjük, hanem sugárzás által a kiválasztott tárgyakat, ezek lehetnek például padlók, gépek, berendezések, de mindenekelőtt a dolgozó emberek, még a szállítási utak nyitott kapui sem csökkentik a fűtés teljesítményét.

Hol alkalmazhatjuk az infrasugárzókat?

Heliosa infrasugárzókÉttermi teraszok, családi házak fedett teraszai,  teraszfűtés. Az infra hősugárzók jó része kültéri használatra is alkalmas, így nemcsak fedett, hanem szabadon lévő részek fűtésére is  használható.

Állattartóknak istálló és ólak fűtésére. Az infrasugárzók sugarai a levegőt, mint közvetítőközeget nem használják, így lehetőség nyílik a folyamatos szellőztetésre is. Megszüntethető az istállók ammóniás levegője, egészséges környezetet biztosítva a lovak számára. Mivel a sugarak célzottan az élőlényeket, tárgyakat melegítik, ezért különösen ajánlott nagy légterű csarnokok, istállók energia hatékony fűtésére.

Rendezvények, színpadok, sátrak fűtésére

Használatukkal  ősztől tavaszig a megoldott szabadtéri rendezvények fedett és akár fedetlen részeinek fűtése. Külső teraszok, sátrak, nyitott területek, exkluzív rendezvények. A meleget gyakorlatilag teljes egészében a vendégekre irányítja.

Magyarországon az éttermi teraszok téliesítésekor már megszokott látvány a bíbor színű fényt kiadó MOEL SHARKLITE infra hősugárzó.

Raktárak, csarnokok, műhelyek fűtése infrasugárzóval

csarnokfűtés, műhelyfűtés, infrafűtésNagy belmagasságú és nagy légterű helyiségek felfűtése gázzal nagyon költséges, és pazarló megoldás. Hagyományos fűtéssel több órás előfűtés lenne szükséges, ráadásul a felszálló meleg haszontalanul elillan.

Ezzel szemben a nagy teljesítményű infrasugárzók rögtön a bekapcsolás után meleget sugároznak, azonnal kellemessé téve az odalátogatók vagy ott dolgozók komfortérzetét. Így ideális lehet egy nagy térben egy melegedő kialakításához, vagy akár bizonyos munkahelyek, munkaterületek zónafűtéséhez. Akár 6000W infrasugárzó is elérhető!

Műhelyekre jellemző, hogy viszonylag nagy légterű helységekben kerülnek kialakításra, míg a bennük folyó munkavégzés általában kis területre koncentrálódik.  Szükséges-e az egész műhelyt felfűteni, vagy elég a helyi fűtés alkalmazása? ZÓNAFŰTÉS! Segítségükkel egyszerűen megoldható, hogy kizárólag csak azon területeket fűtsük, melyekre valóban szükség van, s a többi területet egyáltalán ne, vagy csak minimális fűtéssel üzemeltessük.

A mennyezetre szerelhető infra sugárzók további előnye, hogy nem foglalnak helyet, a hordozható infrasugárzóké, hogy bárhol könnyen felállíthatók, bárhova könnyen áthelyezhetők az igényeknek megfelelően. Pl. az állványos MOEL FIORE autószerelő vagy gumis műhelyek kedvelt zónafűtése.


Sugárzó fűtések mechanizmusáról bővebben a honlapunkon ide kattintva!


Infrafűtés –  infra sötétsugárzó

A sötétsugárzók kül- és beltéri használatra egyaránt alkalmazhatók (IP65). A rögzítésükhöz szükséges speciális tartókonzolok lehetővé teszik a biztonságos és a felhasználás szempontjából legelőnyösebb felszerelést. (falon  vagy mennyezeten)
Elektromos infrafűtő berendezések, azaz fűtésük közben nem kering a levegő, így nem kavarodik fel a por, nincs égéstermék, zajmentes a működés és a hőhatás a bekapcsolást követően azonnal érezhető.

JH infra sötétsugárzó, műhelyfűtés, csarnokfűtésNagy teljesítményüknek köszönhetően azonnal és hatékonyan fűtenek.
1500-1800-2400-3200-4000 W teljesítménnyel kerülnek forgalomba, így különböző igényeket képesek kielégíteni, legyen szó otthoni használatról, vendéglátásról, medence fűtéséről, stb.

Mivel fűtés közben egyáltalán nem bocsátanak ki fényt, különösen alkalmasak hálószobák, lakóterek, vagy más hangulatvilágítással ellátott helyiségek fűtésére, illetve bármely olyan helyre, ahol nem szerencsés egy “plusz fényforrás“, azaz a fényt kibocsátó vonalizzós infra hősugárzók nem megfelelőek. (pl. templomok, állattartó telepek, fotózások helyszíne, stb).

Összességében a  sötéten sugárzó berendezéseket kiváló hőtermelés, remek teljesítmény, és nem utolsó sorban egészségre jótékonyan ható működés jellemzi.

Nincsenek szabályzóval ellátva, ezért gazdaságos üzemeltetésükhöz szükséges egy termosztát is!


Előnyök és hátrányok az infrapanelekhez képest:

BVF Spectra sötétsugárzó– a sötétsugárzók (JH) bordázott felszíne miatt az infrapanelek sík felületével szemben sokkal nagyobb fajlagos felületről szórják az infra sugarakat
– a sötéten működő infrasugárzó dönthető falikonzollal kerül felszerelésre, így  változtatható a besugárzási terület
– az infra sötétsugárzók nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek, ami a magasabb felületi hőmérséklet eléréséhez szükséges. A magas felületi hőmérséklet a nagyobb hősugárzási teljesítményt, tehát az intenzívebb és irányítottabb fűtést eredményezi (250-350 C fok).
– Kisebb helyiségek fűtését egyetlen berendezéssel is megoldhatjuk. Így a beruházási költség is jóval kisebb lesz fajlagosan! (a legnagyobb infrapanel teljesítménye 8-900W, itt létezik akár 4000W kivitel is!

Hátrány: lakás körülmények közé (pl. nappali) inkább nem ajánljuk, mert nagy teljesítménye miatt a környezetében működéskor intenzív a meleg! Nem ad olyan egyenletes lesugárzást, mint az infrapanel.


Item added to cart.
0 items - Ft
Don`t copy text!