PHF - A FŰTÉSPROFI

Padlófűtés elektromosan – ÚJ HÁZAK KEDVENC FŰTÉSE

Elektromos padlófűtés, fűtőszőnyeg, fűtőkábel, padlószenzoros termosztát

Elektromos padlófűtés beltérben – BVF fűtőszőnyegek

elektromos padlófűtés, fűtőszőnyeg

Az elektromos padlófűtés egyenletes hősugárzása maximális komfortérzetet biztosít. Ott fűt, ahol a legnagyobb szükség van rá, a lábunknál.

Kihasználja az aljzat hőtároló képességét, így kikapcsolt állapotban is biztosított a kellemes hőérzet, egyenletesség.

Az alkalmazott termosztátok (dupla szenzoros) külön padló hőmérséklet érzékelője biztosítja azt is, hogy a lábunknak épp megfelelő hőfokon üzemeljen a fűtés. Ez hasonló egy központi fűtés előremenő vízhőmérsékletének beállításához, de itt a végeredmény a meghatározható! Így pl. visszeres problémákkal küzdő felhasználók kényelmesre állíthatják a padlófűtés hőmérsékletét, akár 28-35C fokig.

A vezérlés lehetővé teszi az ún. komfort hőmérséklet használatát is a padló temperálásához. Ha van más fűtés is az adott helyiségben, csak a padlószenzort használva beállíthatjuk a padlófűtést úgy, hogy mindig egyenletes (25-26 fok) legyen a hőfoka. Ha ez nem elég a megfelelő szobahőmérséklet eléréséhez, akkor a másik fűtés ráfűt.

/Pl. az infrafilmes (fűtőfóliás) padlófűtés laminált parkettás rendszernél rendkívül zavaróan hol hideg, hol meleg. A termosztát ki- és bekapcsolása eléggé zavarja a komfortérzetet: a padlófűtés napi 5-6 órás üzemidejében meleg csak, a többi időben hideg. Nincs puffer réteg, gyorsan felmelegszik, gyorsan lehűl!/

Felhasználási területei széles körűek, az alacsony beépítési magasságnak köszönhetően ideális választás komfortérzet javítására, vagy meglévő fűtésrendszerének teljes kiváltására. 

Programozható vezérléssel kombinálva a helyiségek funkciójuknak megfelelően, időben és hőmérsékletben is önállóan szabályozhatóak. Ez önmagában is akár 20-30% energiamegtakarítást eredményezhet.

 BVF fűtőszőnyeg, fűtőkábel

A BVF nagyon kellemes ár-érték arányú elektromos fűtőszőnyegei gyorsan fűtenek fel minden típusú ragasztott és hidegburkolatot. Az elektromos fűtőszőnyegekkel kialakítható komplett épületek fűtésrendszere vagy akár csak egy helyiség komfortfűtése is.

BVF elektromos fűtőszőnyeg

Akár új építés akár csak egy burkolat csere alkalmával könnyedén kivitelezhető. Fürdőszobák esetében a nagyobb teljesítményű (150W/m2) fűtőszőnyegeket javasoljuk a gyors és dinamikus felfűtés érdekében.

Tapadóhíd alkalmazásával akár meglévő hidegburkolaton is kialakítható az elektromos fűtőszőnyeges padlófűtés.

Elektromos padlófűtés rétegrend – fűtőszőnyeg

A BVF H-MAT elektromos fűtőszőnyegek a burkoláskor nem igényelnek speciális rétegrendet. A burkolás megkezdése előtt érdemes aljzatkiegyenlítést végezni, de akár közvetlenül alkalmazható flexibilis csemperagasztóval is. A flexibilis hordozóréteg öntapadó felülete biztonságosan rögzíti a fűtőszőnyeget a burkolás idejéig.


Használatunk éjszakai áramot a padlófűtéshez? IGEN!   Vezérelt áram


Gyors és egyszerű az elektromos padlófűtés kialakítása

A BVF H-MAT kéteres fűtőszőnyeg csak egy oldalon rendelkezik bekötési ponttal. Nem szükséges bonyolult előzetes tervezés, nem igényel speciális beépítési rétegrendet, mindössze a hatályos szabványoknak megfelelő aljzathőszigetelést, a kiemelten gazdaságos működés érdekében.


Karbantartásmentesség

A BVF elektromos fűtőszőnyegek nem igényelnek karbantartást sem rejtett garanciális felülvizsgálatokat. A fűtési rendszer a termosztáton történő egyszerű gombnyomással áramtalanítható a fűtési szezon végén, újbóli üzembe helyezése is ugyanennyi időt vesz igénybe.

Termosztátok dupla szenzorral (padló és levegő szenzor)

A BVF H-MAT fűtőszőnyegek vezérlése minden esetben dupla szenzoros termosztáttal történik, az egyszerű programozható kiviteltől az internetes távoli elérést is biztosító eszközökig. A szoba hőmérséklete mellett beállítható a padló maximális hőmérséklete fűtés közben. Fontos ez bizonyos betegségben szenvedőknek és akiket zavarhat a magasabb padlóhőmérséklet. Hasonló így a fűtés mechanizmusa, mint amikor egy hagyományos központi fűtéses rendszernél a kazán előre menő hőmérsékletét állítjuk be!


Padlófűtésről még: PADLÓFŰTÉS HONLAPUNK


DEVI rendszer röviden

elektromos padlófűtés, fűtőszőnyeg, DEVIDEVI elektromos padlófűtés rendszer összetevői a fűtőkábelek vagy fűtőszőnyegek, a termosztátok és hőérzékelők, valamint a beépítéshez szükséges kiegészítők.

A Devi elektromos padlófűtés kellemes meleget biztosít minden helyiségben, legyen szó lakásról, irodáról, műhelyről, vagy akár tornateremről. A fűtőkábeles padlófűtés használható kiegészítő fűtésként és önálló fűtésként egyaránt.

A vezérlést biztosító termosztátok padló- vagy szobaszenzorral vagy esetleg a kettő kombinációjával rendelkeznek, melyek gyors és pontos hőmérséklet szabályozást tesznek lehetővé. A szobaszenzorok használatát akkor javasoljuk, amikor a padlófűtés az egyetlen hőforrás az adott helyiségben.

A padlószenzoros termosztátokat ezzel szemben inkább  olyankor érdemes használni, amikor a padlófűtés csupán kiegészítő szerepet lát el, mivel így biztosítható a padlófelület kellemes hőmérsékleten való tartása.
A megfelelő termosztát kiválasztása nem csupán a komfortérzet, hanem a költséghatékony működés szempontjából nagyon fontos.
A Devi padlófűtés rendszerei használhatóak bármilyen padlófelület esetén, amelyek alkalmasak padlófűtésre.

Fűtőkábelt ott alkalmazhatunk, ahol nagyon bonyolult az alaprajz – a fűtőszőnyeg nehezen fektethető -, illetve más felületi teljesítményt szeretnénk elérni, mint amit a fűtőszőnyeg választék ad.

A Devi elektromos padlófűtés rendszer előnyei

A kényelem és az egyenletes hőeloszlás mellett a rendszer gyorsan és rugalmasan telepíthető, és   kedvező üzemeltetési költségekkel rendelkezik.
Nem vesz el helyet a szobából, emellett a tartós, karbantartást nem igénylő megbízható üzemeltetés is garantált.

DEVI garancia 20 év az elektromos fűtőkábelekre és fűtőszőnyegekre. Ez a garancia nem csak magára a termékre vonatkozik, de az összes járulékos költségre is vonatkozik, amely a fűtőkábel  vagy fűtőszőnyeg cseréjével járna.

termosztátokat pedig 2 év garanciával vásárolhatja meg!


Fürdőszobai padlófűtés rendszerek

Devi fürdőszobai fűtés fűtőszőnyeggelA Devi elektromos padlófűtés rendszerei bármely fürdőszobába telepíthetőek, ahol csak igény van a komfort szint növelésére. Ha DEVI padlófűtés rendszert telepít fürdőszobájának burkolata alá, rideg csempék helyett a kellemesen meleg padló érzésével fog együtt élni.
DEVImat fűtőszőnyege mindössze 3 mm-es vastagságával, öntapadó felületével gyors és egyszerű telepítést tesz lehetővé és ezért utólagos beépítéshez, felújításokhoz is használható!

Az elektromos fűtőszőnyeg egyenletesen adja le a hőt a szoba minden részén (hideg és meleg zónák nélkül), így nagyon magas komfortérzetet biztosít.

DEVImat  fűtőszőnyege műanyag hálóra szerelt elektromos fűtőszálainak telepítése rendkívül egyszerű, csak az elektromos bekötést kell szakemberre bízni.
Az egyenlő hőeloszlásnak köszönhetően a rendszer az egész helyiségben egyenletes hőérzetet biztosít.

Emellett a termosztátok gyors reakcióideje (kis hiszterézise) is hozzájárul ahhoz, hogy folyamatos a kívánt hőmérsékleten tarthassa a szoba levegőjét.

Például a DEVIreg 550 elektronikus termosztáttal a padló hőmérséklete optimális értékre állítható, az intelligens időzítővel pedig életritmusához igazíthatja a levegő hőmérsékletét is.


Alkalmazástechnikáról pár gondolat

Soha ne feledjük: a fűtőszőnyeg is olyan, mint egy hagyományos padlófűtés, azaz lépésálló hőszigetelés nélküli padlószerkezetbe még temperálásra sem ajánljuk, mert a hőenergia jó része lefelé fog távozni a betonréteg felé!

A fűtőszőnyeget akár régi burkolatra is lerakhatjuk megfelelő ragasztóval, azaz utólag is gyorsan alakítható ki vele pl. fürdőszobák padlójának fűtése, elérve ezzel a maximális komfortérzetet.

2 ütemes fektetésnél első ütemben beágyazzuk a szőnyeget flex ragasztóba és a teljes száradás után ragasztjuk a burkolatot. Itt a fűtés 2-3 nap után javasolt (teljes kikeményedés)

Egy ütemben történő ragasztásnál a ragasztó elég vastag lehet (plusz 4-5 mm-rel nagyobb a szokásosnál), így várjunk a hőmérséklettől függően legalább 6-8 napot a fűtés indításával.

Mindig figyeljünk a padlószenzor elhelyezésére is egyenletesen szétosztva a távolságot a kábelek közt, gondolva arra is, hogy esetleg meghibásodhat. Azaz csőben helyezzük el, kihúzhatóan!


Item added to cart.
0 items - Ft
Don`t copy text!