PHF - A FŰTÉSPROFI

Legolcsóbb elektromos fűtés – ARANY KÖZÉPÚT

Legolcsóbb fűtés

legolcsóbb fűtésA legolcsóbb fűtés meghatározása talán a legnehezebb feladat még ha csak az elektromos fűtéseket is nézzük. Hiszen ha okosan akarunk választani, akkor nem elég az adott fűtés vagy fűtőtest árát nézni. Valójában ár-érték arányt kellene néznünk!

Hiszen nem mindegy, hogy

Mennyiért telepíthető? Mennyi a munkadíj?

Mennyit fogyaszt, mennyi a rezsije?

Mennyi az élettartama, 2 év múlva kidobhatjuk vagy 10 év múlva sincs vele gond?

Mennyi a karbantartási költsége?

Milyen a garancia?

Hogyan néz ki? Keveset fogyaszt, de nem tetszik?

Hol használjuk majd?

Milyen a komfortérzet, ami létrejön?


Másik cikkünkben foglalkozunk a ma oly divatos inverteres klímák használatával,

melyek üzemeltetése kétségen kívül a legolcsóbb, de : FŰTÉS KLÍMÁVAL


Csak pár gondolat

  1.  Az infrapaneles rendszerek elég gyorsan kiesnek a listából, mert fogyasztásuk alig 10-15 %-kal lehet kevesebb, mint egy fali fűtőpanelé, de bekerülési költségük min. 3-szoros. Ha azt is figyelembe vesszük, hogy telepítésük elég sok munkát kíván, mely manapság egészen nagy összeg lehet, az infrapaneleket legfeljebb olyan helyen válasszuk, ahol kívánalom a mennyezeti elhelyezés.
  2. Anyagdíj és munkadíj szempontjából hasonlóan drága rendszer az elektromos padlófűtés fűtőszőnyeggel. Ennek dacára majdnem az összes mostanában épülő házba ilyet választanak nagyon kellemes hőérzetük, garanciájuk, tartósságuk, fogyasztásuk miatt..
  3. Maradnak tehát az igényesebb fali fűtőtestek. Itt egy helyiség fűtését egy készülékkel tudjuk megoldani, gyakorlatilag minimális telepítési díjjal. A lassan már általános 5 év garancia sem rossz, karbantartás mentesek, tartósak.
  4. A fűtőpaneleknél, konvektoroknál nagyjából alapszabály, hogy minél drágább, annál kevesebbet fogyaszt az egyre jobb termosztát és vezérlés miatt. Az árak növekedésével a komfortérzet is egyre jobb. Az egyszerű konvekciós fűtések (konvektorok) után árban már az infrafűtéssel kombinált fűtőpanelek jönnek, majd a hőtároló funkcióval kiegészített radiátorok.
  5. Valahol tehát középúton, a fűtőpaneleknél kell keresni a megoldást. Az egyszerű konvektorokhoz képest akár 30-35% energiamegtakarítás is összehozható velük, ha minden ECO funkciójukat kihasználjuk. A beruházás többlete így – használattól függően persze -, de 2-3 év alatt összejöhet a rezsi spóroláson, úgy hogy közben a komfortérzetünk is messze kellemesebb.

Ha győztest kéne hirdetni, én valahol az Atlantic Solius Ecodomo vagy Solius LCD körül keresgélnék.


Atlantic Altis Ecoboost WIFI, a legolcsóbb elektromos fűtőtest

DE

2019-es fejlesztés az ATLANTIC ALTIS ECOBOOST WIFI elektromos fűtőpanel jellegű konvektor, amely szintén itt kopogtat, de még sok tapasztalatunk nincs vele.

Nagyon kellemes árazású az ADAX NEO WIFI norvég fűtőpanelhez képest, de az ADAX WIFI tudásán felül még jelenlét-érzékelője segítségével további megtakarítást tud hozni használójának.

Programozható termosztátja WIFI-n keresztül távolról is vezérelhető, de ha ezt elfeledjük és hamarabb érünk haza a munkából pl. a beállított időnél, a mozgásérzékelő “teljes gőzre” állítja a vezérlést, gyors felfűtést garantálva.

Sőt íves, elegáns, HD kialakítású készülékháza már bizonyos mennyiségű hősugárzást is kibocsát a konvekciós fűtés mellett, így a hőérzet sem rossz!


Item added to cart.
0 items - Ft
Don`t copy text!