PHF - A FŰTÉSPROFI

Norvég fűtőpanelek – 9 év tapasztalat

Norvég fűtőpanelek, Adax, Glamox, Adax Neo, Adax Clea, BEHA

norvég fűtőpanelek“Norvég fűtőpanelek” – ez egy már itthon is nagyon jól csengő szópáros az elektromos fűtések területén! Magyarországon már több, mint 20 éve jelen lévő fűtésfajta, azért is ismerik nagyon sokan vagy legalábbis már hallottak róla valamit és ez a valami általában pozitív!

Ha villanyszerelőket kérdezünk elektromos fűtésről, ők is a ?norvég fűtőpaneleket ajánlják elsőre.

Röviden összefoglalva:

A norvég fűtőpanelek különleges kerámiamagos, lamellás (bordás) alumínium ötvözet fűtőbetétjük segítségével konvekciósan fűtenek. Tehát, ha szigorúan nézzük, az elnevezésük rossz, hiszen valójában elektromos konvektorok! (a fűtőpanelek már bizonyos százalékban sugárzó fűtéssel is fűtenek, a norvég panelek ezt nem tudják)

A fűtőbetét nagy felületén gyorsan felmelegszik az érintkező levegő. A kisebb fajsúly miatt a meleg levegő fölfelé emelkedik, a készülékben pedig a helyére alulról hideg levegő áramlik. Így teljesen csendesen, ventilátor nélkül jön létre a levegő áramlása, a konvekciós fűtés! A fűtőbetét pedig hővédelemmel ellátva, csak 250-350C fokon üzemel, így nem égeti el a bekerülő port és esetleges szennyeződéseket, kímélve a használója egészségét. (nem úgy, mint az izzószálas régi fűtőberendezések)

Saját beépített termosztátjuk van, amivel precízen beállíthatjuk a kívánt hőmérsékletet. A termosztát elektronikusan szakítja meg az áramot ki – és bekapcsoláskor, azaz teljesen hangtalanul.

Üzemeltetésükhöz  elegendő egy fázis. (Több készüléknél, teljes lakásnál természetesen nem biztos.) Rendelkeznek saját fali konzollal, mely segítségével kb. 15-20 cm magasra kell rögzítenünk a padlószinttől mégpedig vízszintesen! Az üzembe helyezés gyors, felszerelés, dugvilla bedugása, fűtés, meleg:)

Adax Neo NP fűtőpanelAz alábbiakban  egy rövid áttekintést adunk a norvég fűtőpanelek közti különbségekről, hogy megkönnyítsük a választást a különböző típusok között, a képekre kattintva pedig azonnal webáruházunk megfelelő termékéhez jut, ahol részletes információt és árakat is talál.

Kezdjük  “színesben”, talán a legismertebb norvég fűtőpanellel

ADAX NEO norvég fűtőpanelek – dizájn széria programozható termosztáttal

Az ADAX  NEO fűtőpanel sem hagyományos izzószállal működik, melyet napjainkban megszoktunk, hanem egy speciális fűtőbetéttel (2014-től “X” keresztmetszetű, lamellás, továbbfejlesztett változat), amely az izzószálaknál jóval alacsonyabb hőmérsékleten működik, ezáltal kevesebb áramot fogyaszt és egészségre nincs káros hatása. A fűtésteljesítményt még gazdaságosabbá teszi a precíz elektronikus vezérlés.

Adax Neo színekHa az ADAX önálló fűtésként üzemel, a kívánt hőmérséklet elérése után a termosztát ki-bekapcsolva tartja a beállított hőfokot a helyiségben és a várható fogyasztás helyes méretezés esetén egy nap alatt 8 óra üzemidővel számítandó.(Pl egy 1kw-os fűtőpanel fogyasztása 1 nap alatt kb. 8 kwh lesz 22 C fokos szoba hőmérsékletnél.!)

Érdemes kihasználni a vezérlő adta takarékossági lehetőségeket, ugyanis ezekkel 15-20% energiamegtakarítás érhető el egy hagyományos elektromos konvektorhoz képest! A termosztáttal a hét napjaira egyedi programot állíthat be, az eco és komfort hőmérsékletet programozva.

2018-tól az uniós ERP előírások alapján pedig már szellőztetés érzékelő is segít a takarékoskodásban (S5 széria)!

Az ADAX NEO norvég fűtőpanel nem hiába design díjas fűtőtest, a más termékeknél megszokott fehér szín mellett itt alap áron 14 színből választhatunk, sőt némi felárral további 184 szín érhető el a RAL skála alapján.

A teljes színválaszték megtekintéséhez kérjük kattintson ide vagy a képre : SZÍNEK


 VÁSÁRLÁS, MEGRENDELÉS

5 év cseregarancia!


Adax Wifi norvég fűtőpanel elektromosAz ADAX NEO WIFI norvég fűtőpanelek nemcsak okostelefonos távoli elérést tesz lehetővé, hanem IP24 védettséggel is rendelkezik, így fürdőszobában is nyugodtan használható fűtőpanel.

A fűtőpanel maximálisan igazodik az Ön igényeihez, hosszú távon az elvárt minőségű komfortérzetet biztosítja.

Használhatóság

Ne feledjük, az ADAX NEO és WIFI norvég fűtőpanel egyenesen felfelé “nyomja” a meleg levegőt. Ezért az elhelyezésénél fontos, hogy pl. ne legyen felette függöny, mert akkor a meleg az ablak és függöny közé érkezik. Inkább szabad falfelületre tegyük, használjuk ki esztétikai előnyét!

Az ADAX NEO WIFI már nemcsak fehér, hanem gránitszürke és fekete színben is kapható!

Előnyök, mely minden norvég fűtőpanelre vonatkoznak

• Bárhol, ahol áram van, 1 nap alatt kialakítható egy teljes lakás fűtése!

• Tiszta, biztonságos, egyszerűen kezelhető, maximálisan kiszámítható!

• Régi fűtési rendszerét a legkisebb ráfordítással cserélheti újra, ezáltal pénzt takaríthat meg!

• Meg tudja oldani lakása, hétvégi háza fűtését, egyedi körülmények között is!

• Központi fűtésrendszerek harmadának áráért kiváló megoldást kap.

• Nem kell szervizelni, karbantartást nem igényel!


Adax CLEA WIFI – üveg dizájn norvég fűtőpanel

ADAX CLEA WIFI üveg dizájn, elektromos fűtőpanelAz ADAX  Clea  tükörfényes edzett üveg fűtőtestek egyedi hangulatot és eleganciát visznek otthonába.

Az ADAX Clea fűtőpanel stílusos és elegáns, fekete vagy fehér üveg előlappal kaphatóak. Clea-t azok számára tervezték, akik nem elégszenek meg a középszerű dizájnnal és szeretnének valami különlegeset az otthonukba.

Az ADAX Clea norvég fűtőpanel magas minősége mind a fekete vagy  fehér edzett üveg felületen, mind pedig a rozsdamentes felfüggesztéseken  tükröződik.

Clea az Adaxtól megszokott biztonságosan alacsony felületi hőmérséklettel üzemel.

Clea digitális programozható termosztáttal rendelkezik, hogy tetszés szerint előre beállítható legyen az adott napszakban kívánt hőmérsékletet. A CLEA sem fűtőpanel persze, az üveglap mögötti részben, az ottani fűtőtestben van a konvekciós fűtőbetét, ami hőáramlással fűti be a helyiséget.

Az Adax Clea WiFi elektromos üveg , dizájn fűtőpanel távolról vezérelhető termosztáttal.

Megfelelő wifi hálózat esetén Android és IOS készülékekkel egyszerűen szabályozható a fűtés, ezzel gazdaságosabban működtethető.

IP24-es érintésvédelmi osztálya

  • dupla szigetelés (Class II)
  • kifröccsenő víz elleni védelem

lehetővé teszi, hogy  vizes helyiségekben (fürdőszoba) biztonságosan üzemeljen.


 GLAMOX – “a középáras minőségi norvég fűtőpanelek

Glamox TPA elektromos fűtőpanelGLAMOX elektromos fűtőpanelek a legzordabb téli időben is biztonságot és komfortot nyújtanak használói számára. Norvégia leghidegebb részein tesztelik őket nap, mint nap, ott, ahol a fűtésmód megfelelő kiválasztása nem csak kedv, vagy szimpátia, hanem létkérdés is.
Mindezt bizonyítja, hogy a norvég gyár 1960 óta gyárt és világszerte forgalmaz ilyen rendszerű fűtőpaneleket.

Esztétikai megjelenésében követi a skandinávok által közkedvelt visszafogott, de örök divatú tervezést, letisztult fehér áramvonalas formavilága egyedivé teszi bármilyen lakókörnyezetben.
fűtés mechanizmusa ugyanolyan konvekciós, mint amit a cikk elején írtunk. A levegő alul beáramlik, felül pedig kijön a meleg. A fűtött helyiség belsejében egy ún. meleg levegő henger alakul ki, ami finoman fűti az adott helyiséget.

A fűtőpanel lelke a cserélhető tudású elektronikus vezérlésben rejlik. A termosztát méri és ellenőrzi a helyiség hőmérsékletét és annak változását, és kiszámítja, hogy a panelnek mikor kell működnie, azaz amint eléri a helyiség hőmérséklete a beállított hőfokot, a termosztát ki-bekapcsolva tartja szinten a hőmérsékletet.
Jól tervezett fűtőteljesítmény esetén általában egy nap alatt 8 órát működik a panel. A visszajelző LED-en lehet látni, hogy mikor működik.

A sima ET termosztát – KIFUTOTT – egyszerű tekerős (manuális) kivitelű. Azoknak, akik általában otthon vannak és nem tudják kihasználni a programozható vezérlésben rejlő megtakarítási lehetőségeket. A programozható verzió a DT termosztát, GDT-nek is hívjuk. A Glamox norvég fűtőpanelek két magasságban is elérhetőek: a TPA kivitel 35 cm magas, a 18 cm magas TLO kivitel alacsony parapetű felületek kedvelt fűtése. (pl. télikert)

Glamox TLO norvég panel2018-as fejlesztések az ERP READY Glamox GDT széria termosztátjában:

– Ablaknyitás érzékelő: Bekapcsolása esetén a termosztát érzékeli a nyitott ablakot

– Adaptív indítás: Az előre beállított hőmérsékletet a termosztát a kívánt időre állítja be

– Állandó komfort és csökkentett hőmérséklet érték: ha a beállított heti programtól szeretne eltérni ezt könnyen megteheti ezzel a funkcióval

– 24 órás védelem áramkimaradás esetén (A beállított programot max 24 órás áramkimaradás esetén sem felejti el)

– A kijelző fényerejének automatikus csökkentése, hogy Önt éjszaka se zavarja a LED kijelző

A fenti újdonságok egyébként az ADAX NEO S5.1 szoftveres szériájára is vonatkoznak.


Konvekciós fűtéssel kapcsolatos információk : KONVEKCIÓS FŰTÉS


Használhatóság

A GLAMOX norvég fűtőpanelek talán a leghosszabb mérettel rendelkeznek. Így alkalmazásukkal egy széles meleg levegő áramlás alakítható ki. Nagyobb belmagasságú lakásokba is ajánlom (max. 3,3-3,5m), mert az elkészített meleg levegő nem közvetlenül a fal mellett áramlik, így nem hűl nagyon vissza a fűtetlen falnál.

Az előre irányított hőáramlás pedig a függönyös, polcos helyeken is jó hatásfokú fűtést biztosít.

Kapható alacsony kivitelben is, a kis parapet magasságú helyiségekhez!


CSAK norvég  elektromos fűtőtestekkel foglalkozó (adaxneo.hu) honlapunkon további leírásokat talál az Adax, Adax Neo, CLEA, Glamox szériákról. Minden, ami norvég fűtőpanel!

ADAXNEO.HU


 

Beha wifi konvektor, elektromosA közkedvelt és kellemes árú norvég BEHA fűtőpaneleket is utolérte az ERP:)

A normál termosztátos (tekerős) széria kifutott és már csak  a WIFI-s programtermosztáttal és projektoros hőmérséklet kijelzővel szerelt verzió kerül forgalomba, sajnos drágábban.

A BEHA közvetlenül (manuálisan ) nem programozható, csak az angol nyelvű okostelefonos applikáción keresztül.

Bővebb infót saját BEHA honlapunkon talál itt:  BEHAFUTES.INFO.HU


Item added to cart.
0 items - Ft
Don`t copy text!