PHF - A FŰTÉSPROFI

>>INFRAPANELEK- hagyományos, acél, üveg, tükör<<

Infrapanelek, karbontechnológiás hagyományos, acél, üveg és tükör infrapanelek

Infrapanel, infrafűtés, az infrapanelek új generációja – karbonszálas technológia

Korszerű infrapanelek – BVF NG széria

infrapanel, BVF infrapanelekA legújabb BVF NG infrapanel fűtőbetét és a szenzorrendszerének összehangolt és együttes működése optimális hőmérsékleten tartja a hőleadó felület minden pontját akár extrém igénybevétel esetén is. Fontos, hogy az infrapanelek valós hatásfokát nem csak az energia hasznosítás, sokkal inkább a kialakított hőérzet határozza meg.

Még a BVF infrapanelek folyamatosan az optimális FIR (távoli infravörös) tartományban tartják a hőleadást addig a hagyományos kerámia panelek* változó hőmérséklete veszteséget okoz, felesleges konvekciós hatást kelt az infrapanel körül. Az új generációs infrapanelek így alacsonyabb üzemeltetési költségek mellett magasabb hőérzet kialakítására képesek.


Méretezés – megtakarítás – fogyasztás

Az infrapanelek méretezésénél rendkívül fontos, hogy ne higgyük el, hogy kevesebb is elég. Egész extrém reklámokat találni a neten, pl. hogy egy 500W panel befűt egy 10-12 m2-es szobába. Igen befűt, ha passzívházad van, de általában nem ez a felhasználás helye sajnos. Ugyanúgy kell a teljesítményt meghatároznunk, mint bármely elektromos fűtésnél! Az alulméretezés másik nagy veszélye, hogy a fűtésünk átmegy zónafűtésbe, azaz a szobán belül tényleg csak ott lesz meleg, ahol a panel működik, így igazolva a neten keringő felületes véleményeket: “csak akkor és ott van meleg, ha alá állunk”

Normális főfűtésre méretezett rendszer egyenletesen melegíti fel a szobában lévő tárgyakat és épületszerkezeteket, amelyek a termosztát kikapcsolásakor visszasugározzák az elnyelt infra sugarakat. Így a melegérzet is folyamatos lesz az egész helyiségen belül, a várthoz képest alacsonyabb szobahőmérsékleten, így csökkentve a fogyasztását az infrapaneleknek.

 vezérlése, termosztátMivel az infrafűtésnél 2-3 C fokkal alacsonyabb levegő hőmérsékleten jön létre hasonló hőérzet, mint a konvekciós fűtésnél (pl. norvég panelek), így a termosztáton beállított alacsonyabb hőfok kb. 10-15% energia megtakarítást jelent.

Ha megvan a teljesítmény, akkor még figyelni kell a mennyezeten történő elhelyezésnél, hogy egyenletes legyen a lesugárzás.

Például egy átlagos hőszigeteltségű 20 m2 szoba, 2,7 m belmagasságnál 2000W teljesítményt kíván. Az egyenletességhez 4 db 500W infrapanelt kell felszerelni, természetesen megfelelő termosztáttal vezérelve.

Programozható vezérléssel kombinálva a helyiségek funkciójuknak megfelelően, időben és hőmérsékletben önállóan szabályozhatóak. Választékunkban már 3600W teljesítmény vezérlésére képes termosztátok is vannak, így általában nem szükséges a relézés! 


Tervezésben, számolásban ingyenesen segítünk!! Emailben (alaprajz, belmagasság, hőtechnikai adatok)

itt kérhet ajánlatot:  ajanlat (kukac) futesprofi.hu

vagy 1-2 szoba méretezéséhez itt segítünk: ajánlatkérő űrlapAJÁNLATKÉRÉS


BVF NG “hagyományos”, alumínium keretes infrapanelek

BVF tartószerkezetA BVF infrapanelek rejtett tartószerkezettel szereltek, mely mind a falon, mind a mennyezeten történő esztétikus rögzítést lehetővé teszik!

Ötszörös elektronikus túlfűtés elleni védelem! P5 technika.

Esztétikus kivitel, meggyőző minőség már ránézésre is! Egyedülállóan biztos csomagolás, felkészülve a csomagküldésre is!

Alumínium lábbal mobil kivitelűvé tehető!

A csomag a felszereléshez szükséges minden tartozékot tartalmaz! (sablon, csavarok, tiplik)

IP 44 védelmüknek megfelelően fürdőszobában is használhatóak!

A 60×60 cm és 60×120 cm szabvány méretű infrapanelek kazettás (Armstrong) álmennyezetben rögzíthetők, így egyszerűen és gyorsan telepíthetők kereskedelmi és irodai terekbe is.

NG , alukeret

Méretek, teljesítmények: 30×90, 60×60, 60×90, 60x120cm méretben és 300, 400, 500 ,600, 800 Watt teljesítményben kaphatóak kellemes áron!

A sima ezüst kolloidos felület egyszerű tisztíthatóságot tesz lehetővé, szemben a lassan  elavuló kerámiaszemcsés felületű gyártmányokkal.

A BVF NG infrapaneleket raktáron tartjuk, de nagyobb mennyiség esetén is pár napon belül ki tudjuk szolgálni kedves Vásárlóinkat!

Az infrapanel magas felületi hőmérséklete miatt nem tartalmaz beépített termosztátot, viszont energiatakarékos használatához  szükséges valamilyen vezérlés, termosztát. Ez lehet egyszerűbb, pl. dugaljas rendszerű is (egy panelnél), de nagyobb szobák komplett fűtéséhez már 2-6 db mennyezeti lehelyezése esetén, azokat egy rendszerbe fogva vezéreljük valamilyen programozható termosztáttal!


Infrapanelekkel foglalkozó honlapunk:

INFRAFUTESBOLT.HU


BVF NG üveg és tükör infrapanelek

BVF fekete üveg infrapanelekA BVF PREMIUM Series üveg és tükör termékcsaládja is megkapta az standard új generációs infrapanelek forradalmian új Graphit-polyimid fűtőelemét.

Energiatakarékos, esztétikus! A németországi kutatóközpontban kifejlesztett speciális reflexiós réteg a hátoldalon 100%-ban veri vissza az infravörös sugárzást.

Már törölközőszárító kivitelben is elérhető. A törölköző tartó konzol akár a beépítéskor, akár később is utólag felrögzíthető.

A BVF NG edzett üveg és tükör infrapanel családja nem csupán gazdaságos fűtési megoldás, sokkal inkább dísze otthonának vagy fürdőszobájának. Ideális választás exkluzív lakások, házak önálló és kiegészítő fűtéseként.

Főfűtés alkalmazás esetén inkább a BVF NG Series típusú standard kivitelű paneleinket ajánljuk, még kiegészítő fűtésekhez az üveg és tükör kivitelű PREMIUM Series termékcsaládunkat.

A PREMIUM tükör infrapanel különleges megoldás fürdőszobákban, exkluzív kivitelű helyiségekben vagy akár kereskedelmi terekben is. Keret nélküli kivitelének köszönhetően megfelel a legtöbb lakberendezési trendnek és minőségi elvárásnak. Kettős hatású, fűt és páramentes tükröt is biztosít.

Alkalmazásuk tartósan vizes, párás körülmények között is biztonságos. (IP44)


Acéllemez felületű, ipari jellegű infrapanelek a svéd ENERGOTECH gyárból

Energotech EnergoCasette infrapanel, svéd irodafűtés, porszórt acél felület

Energotech EnergoCasette acéllemez felületű infrapanelekAz EnergoCasette porszórt fehér fém felületű infrapanel használható mind álmennyezetben, mind pedig a megfelelő tartókonzollal mennyezetre vagy akár falra szerelve. Mérete pontosan az Armstrong álmennyezet méretrendjébe illik, oldalanként 7 mm-rel rövidebb a 600mm-es modulrendnél. (593×593 és 593x1193mm)

Elhelyezési magasság 2-3,5 m-ig javasolt.

Felületi hőmérséklete kb. 80 – 100°C

Érintésvédelmi osztály: IP55-(Porlerakódás  és vízsugár ellen minden irányból védett!)

Hasonló jellegű fűtést ad, mint a karbonszálas infrapanelek, de itt a felület szinterezett (porszórt festésű), örökéletű acél lemez.

Az átlagos 100-115 C fokos infrapanel felületi hőmérséklethez képest az Energocasette alacsony felületi hőmérséklete különösen alkalmassá teszi az infrapanelet kis mennyezeti magasságban való elhelyezésre.

Az EnergoCasette standard fehér porfesték bevonattal készül. Ezért tisztíthatósága messze jobb, mint a hagyományos kerámiaszemcsés infrapaneleké. Masszív felépítése és svédországi gyártása hosszú élettartamot garantál.

Két modell kapható, az ENC300 és az ENC600 (300 és 600W teljesítménnyel), 230-240V-os kivitelben, melyet 2 év garanciával szállítunk.


Bővebben az ipari jellegű fűtésekről IDE KATTINTVA!


Item added to cart.
0 items - Ft
Don`t copy text!