PHF - A FŰTÉSPROFI

Miért jó és miben jó a norvég GLAMOX fűtőpanel?

Glamox fűtőpanel előnyei, miben jobb, mint többi?

A Glamox fűtőpanel legfeltűnőbb tulajdonsága egyrészt a felső légkivezetés minősége és a relatív nagy hosszúság.

Azonos teljesítménynél ennél hosszabb (szélesebb) fűtőtestet nem találunk e területen, a 2000W teljesítményű TPA20 167 cm hosszú.

Glamox és konvekciós fűtésA Glamox fűtőpanel így egy széles sávban indítja felfelé és forgatja meg a levegőt az adott helyiségben, viszonylag alacsony hőmérsékleten, hiszen az adott hőenergiát nagyobb felületen (sávban) adja le. Így pl. ideális fűtőtestje egy hosszú nappalinak, ahol esetleg két fűtőtest is szükséges a fűtéshez a hosszú falon elhelyezve!

Az előre irányuló meleg levegő kiáramlás sokat segít a gazdaságos működéshez olyan elhelyezésnél is, ahol a fűtőtest felett függöny vagy akár egy komolyabb polc van.

Ha egy fűtőpanelt a külső (környezettel érintkező)  falon helyezünk el és a levegő egyenesen felfelé áramlik (pl. Adax Neo vagy sima ADAX panelek), és ráadásul ez a fal nem túl jó hőszigetelésű, akkor a meleg levegő az emelkedés közben a hideg fal közelsége miatt a hőenergiája jó részét már le is adja a környezetnek. Mivel az elektromos konvekciós fűtés folyamán egy levegő henger alakul ki a helyiség belsejében,  a helyiség másik oldalán már jóval kisebb hőmérsékletű a levegő, mint pl. a Glamox panelnél.

Itt a levegő jóval a fal vagy az ablak előtt indul meg fölfelé, a hőenergiája jó részét megtartva. Azaz a Glamox fűtőpanel itt is hatékonyabban,  tud működni, mint a közvetlenül felfelé “dolgozó” panelek, így gazdaságos elektromos fűtés!

Sőt, nagyobb belmagasságú lakásokba (max. 3,5 m) is a Glamoxot ajánljuk a fentiek miatt, ha valaki ragaszkodik a konvekciós (és norvég) fűtéshez!

A Glamox másik különlegessége a cserélhető termosztát. Az ET termosztát hagyományos kialakítású, tekerős verzió, de természetesen hangtalan működésű elektronikus.

A DT termosztát már digitális kijelzővel ellátott, heti programozásra képes vezérlő! Érzékeli az ablaknyitás illetve adaptív jellegéből adódóan megtanulja, hogy ne csak akkor kezdjen fűteni az ECO hőfokról a Komfortra, amikorra az időpont be van állítva. Akkorra csinál megfelelő hőmérsékletet (komfort hőfok), amikorra beprogramozzuk.


Bővebben a többi norvég fűtőpanelről itt


Item added to cart.
0 items - Ft
Don`t copy text!