PHF - A FŰTÉSPROFI

Elektromos padlófűtés – KOMFORTÉRZET FELSŐFOKON

Elektromos padlófűtés általános kérdései – GYAKORI KÉRDÉSEK

Devi elektromos fűtőszőnyeg, padlófűtésElektromos padlófűtés – fűtőszőnyeg méretek

A beltéri  fűtőszőnyegek általában 50 cm széles tekercsben vannak a csomagban. a hordozó réteg (fehér háló) bárhol szabható, így bármilyen hosszban visszafordítható (kígyóvonalban) a fűtőszőnyeg a falnál, sőt a kábel egy részét visszaszedve a hálóról jóval odébb is folytathatjuk a fektetést!  A fűtőszőnyeg kiválasztásakor tehát csak a fektetendő terület meghatározása fontos m2-ben.

A fűtőkábel nem! Ezért fontos a helyes méret megválasztása a kivitelezés megkezdése előtt. Kis felesleg esetén megoldás a maradék kábel körbefuttatása a falak mentén (visszaszedve a hálóról)

A BVF dupla szigeteléssel rendelkező kábelei jól tűrik a pontszerű terheléseket így a burkolás idejére rá lehet lépni, a tapasztalat szerint is jól bírják. Természetesen a szerszámokkal  óvatosan kell bánni az átadott fűtési rendszer felületén és a megfelelő mérésekkel ellenőrizzük azt (ellenállás mérése) a végleges burkolás előtt is.

A padlóba épített fűtőszőnyegek teljesítménye gyárilag optimalizált érték. Üzemi hőmérsékleten a fűtőkábel akár 50-55°C is lehetne, de az érték levegőn értendő! A padlószerkezetben  hővezető anyagok veszik körbe a kábelt, melyek elvezetik a hőt. Elektromos padlófűtés esetén a hőleadó felület, a burkolat hőmérséklete a lényeg. A  szabvány szerint max 29-31°C között mozog, melyet a termosztát tart megfelelő értéken.

Miért jobb a fűtőszőnyeg, mint a fűtőfilm (infra fűtőfólia)?

Egyik nem megvetendő szempont a sok évtizedes múlt, ellentétben az infrafilmek néhány éves korával.

Elektroszmog! Bizony, bizony: az infrafilmeknél  0-30 cm sávban drasztikus nagyságú elektroszmogot mérnek, ellentétben a fűtőkábelek körben árnyékolt és földelt szerkezetével. Természetesen az infrafilm is árnyékolható megfelelő fémhálóval, de ezt igazából mindig kihagyják…

Az infrafilm csak lebetonozva ad egyenletes komfortérzetet!! Vékony rétegben a reklámozott nagy előnye, hogy gyors padlófűtés, el is olvad, hiszen gyorsan le is hűl, ha nincs rá szükség. Azaz egyenletességet, kellemes fűtést szeretőknek a fűtőszőnyeges rendszer marad.

Az egyik legstabilabb elektromos hőleadó a modern fűtéstechnika világában. A BVF H-MAT elektromos fűtőszőnyeg várható élettartama, ellenállás-változás nélkül ~45-50 év.


Itt vásárolhat


GARANCIA

A BVF fűtőszőnyegek 10 év garanciával, a DEVI padlófűtések 20 év garanciával kerülnek forgalomba.

A megfelelő komfort és a hosszútávú üzemeltetés érdekében kizárólag dupla szenzoros (padlószenzor + levegőszenzor)  termosztáttal üzemeltethető.

A BVF H-MAT és DEVI fűtőszőnyegek gyárilag szerelt bekötő vezetékkel rendelkeznek. Falba süllyesztett kötődoboz használata szükséges.


 Gyors videó a lerakás egyszerűségéről ide kattintva


Javasolt minimum 4-6mm-ben felhordani a csemperagasztót.(a fűtőszőnyeg vastagsága 4mm)

Elektromos padlófűtés esetében is érdemes jó minőségű flexibilis csemperagasztót! Vizes helyiségek esetében a fogadó felületet kent vízszigeteléssel kell ellátni .

Használható-e aljzatbetonba rakva?

Természetesen nem csak a csempe alá rakható a fűtőszőnyeg. Aljzatbetonba ( közvetlenül a hőszigetelésre) rakva akár cement esztrich, akár kis szemcsés beton használatával kialakíthatjuk a puffer réteget.

Nagy előny, hogy a későbbiekben bármilyen burkolat (ami bírja) lerakható az elkészült aljzatra, akár laminált parketta is!


Item added to cart.
0 items - Ft
Don`t copy text!