PHF - A FŰTÉSPROFI

FŰTÉSMÉRETEZÉS EGYSZERŰEN – villanyfűtés KALKULÁTOR

Elektromos fűtési teljesítmény kalkulátor – fűtésméretezés

 

Egy  lakás fűtésteljesítmény igénye nem függ attól, hogy milyen elektromos fűtőkészüléket, fűtőtestet használunk. Ez a szám bizony ugyanannyi egy norvég fűtőpanelnél, mint egy infrapanel rendszernél!

Sajnos bizonyos kereskedőknél még találni olyan álláspontot a honlapjukon, hogy az illető cég fűtőtestje azért jó, mert a 35 W/m3 helyett elég a 25 W/m3. Valójában pedig csak arról van szó, hogy a gyártó országban jobbak az épületek általános, azaz átlagos hőszigetelési tulajdonságai, mint Magyarországon. (és jól hangzik)

Akik elfogadják az elterjedt  35 W/légm3 igényt, mely egy itthoni átlagos hőszigeteltségű  lakásra vonatkozik, hogyan veszik figyelembe pl. egy A+ ház 20-25 W/m3 vagy egy vályogház 50 W/m3 igényét?fűtésméretezés, teljesítmény kalkulátor

Összességében az is elmondható, hogy egy helyiség köbméterenkénti fűtésigényének igazából csak közelítő értéke lehet! Hiszen nem a köbtartalom hűl le, hanem a helyiség határoló felületei, falai, a padló és a födém!

A pontos fűtésméretezés komoly munka. Ha megnézünk egy energetikus által elkészített komolyabb, helyiségenkénti fűtés teljesítmény igényt tartalmazó tervet, akkor bizony látható, hogy egy házon belül az összes helyiség igénye más és más. Még egy nagyon jó hőszigetelésű házban is előfordul 28-32 W/m3 érték, ha az átlag amúgy 18-20 W/m3 is!

Tehát a neten itthon megtalálható fűtésméretező kalkulátorok csak közelítő értéket adhatnak. Főleg, ha általában még a lehűlő falak számát sem lehet megadni!

Gondoljuk csak meg, mennyire más  egy lakótelepi belső lakás és egy szélen lévő sarok elrendezésű lakás rezsi költsége.


Fűtésméretezés egyszerűen! Önöknek fejlesztettük ki a falszerkezetek minőségét, ablakok nagyságát és minőségét, a környezettel érintkező falak számát és a használat minőségét (pl. fürdőszoba funkció) is figyelembe vevő fűtésméretező fűtésteljesítmény kalkulátorunkat.


WEBÁRUHÁZUNK


Használhatóság

A kalkulátor jól használható és megfelelő eredményt ad a fali fűtőtesteknél, hiszen a kapott Watt értéknél mindig nagyobb teljesítményű készüléket ajánlunk. Így a nagyobb hidegben történő biztonságos működés és a valószínűleg alacsonyabb fogyasztás is biztosítható!

Árral, képpel rögtön láthatják az ennek megfelelő teljesítményű konvekciós és infra fűtőtesteket is, és azokat azonnal is megvásárolhatja.

(a kalkulátor egyelőre a másik webáruházunkkal van összekapcsolva : futesuzlet.hu

Fürdőszobai méretezésnél a program a nagyobb hőmérséklet igény (25-28 C fok) miatt nagyobb teljesítmény igénnyel is számol. Eredményként a fröccsenő víz elleni védelemmel ellátott készülékeket  találjuk a törölközőszárító radiátorokkal együtt.


Teljes lakás vagy több helyiség számításánál a program természetesen egy kosárba gyűjti a választott termékeket, oda-vissza linkelve a kalkulátor és webshop között, így a végösszeg kedvezmények azonnal láthatóak!


Webáruházunkban – mely SSL titkosítással védett – akár regisztráció nélkül is vásárolhat.


A kalkulátor talán a most legjobban használható fűtési teljesítmény számoló segéd.

Nem helyettesíti azonban a pontos energetikai számításokat, ahol egy házban valójában minden helyiségnek más és más a légköbméterenkénti Watt igénye, de jó közelítést ad.

Nagy belmagasságú lakásoknál a kapott eredményekből az infrafűtéssel kombinált fűtőpaneleket (Solius) javasoljuk az energia takarékos működés miatt!


Item added to cart.
0 items - Ft
Don`t copy text!