PHF - A FŰTÉSPROFI

Elektromos törölközőszárító, FÜRDŐSZOBAI FŰTÉSEK

Fürdőszoba fűtés elektromosan,  törölközőszárító radiátor, gyorsfűtés, infrapanel

Fürdőszoba fűtése – fűtőpanel vagy elektromos törölközőszárító radiátor vagy gyorsfűtő vagy padlófűtés

törölközőszárító, fürdőszobai fűtésMilyen szempontok alapján válasszunk a különböző elektromos fürdőszoba fűtés rendszerek között?

Ha lehetőség van rá (új lakás és házépítésnél vagy teljes felújításnál) a padlófűtést semmiképp ne hagyjuk ki.

Az elektromos fűtőszőnyeg egy elektromos törölközőszárító radiátorral kiegészítve a legprofibb és komfortosabb megoldás!

Ha nem nyúlhatunk a padlóhoz és ha van elég hely a falon (gondolok itt a padlószinttől való 15-20 cm-es ideális elhelyezési magasságra is), akkor a legegyszerűbben utólagosan kialakítható fűtés – megfelelő méretezéssel – egy fröccsenő víz elleni védelemmel ellátott saját termosztátos fali fűtőpanel.

Ha állandóan a normál 22-25C fokos hőfokon tartjuk a fürdőszobai hőmérsékletet, akkor a fűtőpanelt normál méretezéssel vegyük. Persze sokaknál elvárás a nagyobb hőfok – pl. kisgyermek esetén -, ezért is javasoljuk, ha a normál hőszigeteléshez tartozó teljesítmény igény átlagosan 35W/légm3, akkor itt a 45 W/légm3 a kiindulás!

Amennyiben igény az, hogy napközben elég az alacsonyabb (pl. 18-20  C fok), viszont fürdés előtt gyorsan fel kéne emelni a hőmérsékletet 26 fokra, akkor a fűtőpanelt méretezzük túl, legalább 1,5 szorzóval, hogy az igényelt “gyorsfűtési szakasz” viszonylag rövid legyen.

Ha alig használt a fürdő és szeretnénk sokat spórolni a fűtésszámlán, és nem szükséges a napközbeni fürdőszoba fűtés (elég az a hőmennyiség, ami a szomszédos helyiségekből átjön), akkor a gyorsfűtés használata javasolt. Létezik ventilátoros illetve infra fűtő fajtája is.

Állandó és egyenletes fűtésre termosztátos elektromos törölközőszárító radiátoraink is kitűnően megfelelnek, ráadásul a fűtés mellett nyáron is kihasználhatjuk szárító funkcióját!

Ha nincs helyünk a falon vagy igényeljük az infra szauna-hatást, akkor a mennyezeten elhelyezhető infrapanel rendszer kialakítása megfelelő termosztát segítségével a megoldás.

Dizájnos termék és hasznos is a tükör infrapanel, mely a fűtés mellett páramentes tükröt is biztosít!

Kiegészítő fűtésnek is remekül használható egy infrapanel, amit csak fürdés idejére kapcsolunk be!

A sokat emlegetett IP24 fröccsenő víz elleni védelem sem mindenható: – a fűtőtesteteket (konvektor, fűtőpanel, radiátor) legalább 60 cm-re tegyük a folyóvíztől (csapteleptől) és pl. kádban ülve vagy állva ne érhessük el (szabvány szerint)


Önálló “fürdőszobafűtéses” honlapunk itt:  furdo.futesprofi.hu


fürdőszobai elektromos fűtőpanel, atlantic , IP24

A következőkben csak gyorsan, felsorolás szerűen a fürdőszobai fűtésre alkalmas, megfelelő, legalább IP24 védettségű készülékeinkről

1. ATLANTIC és NOIROT fűtőtestek, konvektorok, fűtőpanelek

Bármely Atlantic és Noirot francia elektromos fűtőtest (fűtőpanel vagy radiátor)  IP 24 (fröccsenő víz elleni) védelemmel rendelkezik, ezért a fürdőszobában is nyugodtan használhatja őket.

Egyrészt kettős szigetelésűek (nem kell földelt dugalj sem)  másrészt kialakításuknál fogva a rájuk fröccsenő víz nem jut be a fűtőtest belsejébe.


2. Norvég fűtőpanelek – Glamox TPVD, ADAX NEO WIFI, ADAX CLEA WIFI, BEHA WIFI

Glamox TPVD fürdőszobai norvég fűtőpanelA fenti norvég fűtőpanel szériák felelnek meg fürdőszobai használatra választékunkból.

Kiemelendő a Glamox TPVD széria, mely a normál védelem mellett külön tokozott termosztát védelmet is kapott a kifröccsenő víz ellen.
Önálló fűtésként alkalmazhatók fürdőszobákban, uszodákban, virágboltokban, üvegházakban és minden olyan helyen, ahol ellen kell állnia a víznek, magas páratartalomnak.

35cm magas kivitelben készülnek, 400, 600, 800 és 1000W teljesítményben


3. Infrapanel a fürdőszobában

BVF tükör infrapanel és törölközőszárítóA PHF által forgalmazott legmodernebb karbonszálas infrapanelek bátran alkalmazhatóak komoly párának kitett helyen is. (IP44) A fűtést akár egy elegáns tükör infrapanellel is megoldhatjuk, így a tükrünk sem lesz párás soha!

Semmilyen nedvességre érzékeny anyag nincs benne, mint a régebbi “fakeretes” infrapaneleknél. Ez az infra sugárzás egészségre kifejezetten kedvező hatású, gondoljunk csak az infraszaunák jótékony méregtelenítő és egyéb kedvező élettani hatásaira.

A hősugárzás minden épületszerkezetben, testben elnyelődik és mivel zárt téren belül a hőmérséklet kiegyenlítődés folyamatos így azok egyenletesen sugározzák vissza a bevitt hőt. Eközben a sugárzó hő számos élettanilag kedvező hatást gyakorol az emberi szervezetre.

A mennyezeti elhelyezés esetén pedig nem befolyásolja a bútorozást, mely fürdőszobai használatnál bizony nagy segítség lehet.Láttunk már olyan elhelyezést is, ahol az infrapanel mögé rejtett LED fény adott nagyon kellemes megvilágítást a fürdőnek.


IP védelemről, fröccsenő víz elleni védelemről (katt)


4. Gyorsfűtések, gyorsfűtő

fürdőszobai gyorsfűtés, norvég halogén VR gyorsfűtőFürdőszoba fűtések halogénsugárzóval vagy ventilátoros  készülékkel

Amennyiben fontos a gyors, szétáradó meleg, akkor Önnek a helytakarékos norvég halogénsugárzó (VR 5 széria) lesz a jó megoldás.
A fürdőszobákban általában kevés hely áll rendelkezésre fűtőpanel elhelyezésére – a halogénsugárzók ajtó fölé, vagy máshová a helyiség mennyezetéhez közeli helyen kiválóan elhelyezhető.
Csak akkor érdemes bekapcsolnia, amikor a fürdőszobát használja illetve előtte néhány perccel.
Ellenáll a párának, biztonságos, kimondottan vizes helyekre tervezték.
Halogénsugárzóink 500, 750 és 1000 W teljesítménnyel kaphatóak, és ezen belül teljesítményük változtatható. Termosztát nincs rajtuk!

Nem csak a fürdőszobában, hanem fedett teraszon vagy erkélyen is kiválóan használható!

A NOIROT RIDEAUX  gyorsfűtő ventilátoros  készüléket azoknak ajánljuk, akik gyorsan szeretnék felfűteni a fürdőszobájukat, kevés hellyel rendelkeznek, nem tudnak más készüléket elhelyezni, de ennek ellenére a fürdőszoba kellőképpen nagy ahhoz, hogy kisebb fűtőelemekkel meg tudják oldani a fűtést. Sőt a törölközőket is megszárítja egyúttal.


5. Fürdőszoba fűtés elektromos törölközőszárító radiátor

Atlantic törölközőszárító radiátor, elektromos radiátorTalán az elmúlt pár év legfontosabb terméke a saját vezérléssel, mostanában pedig már programozható termosztáttal ellátott tisztán elektromos törölközőszárító radiátorok. A termosztát alkalmas a fürdőszoba főfűtésének szabályzására, de nyáron külön vezérelhető a törölközők szárítása! A francia Atlantic elektromos törölközőszárító radiátor  akár ventilátoros  gyorsfűtővel kombinálva is elérhető!

A fűtőtest már készen van! Azaz fagyálló folyadékkal feltöltött állapotban szállítjuk. A felszerelés és bekötés után már használhatóak is!

A törölközőszárító radiátorok több kinézetben, íves vagy egyenes csövekkel is elérhetőek!

Teljesítményük 500-750-1000W lehet, így a legkisebb fürdőszobától a 8-10 m2-es alapterületig is alkalmasak főfűtésre is!

Így nemcsak a fűtést, hanem a ruhák, törölközők szárításának feladatát is megoldjuk használatukkal!

Ha valakinek még ennél is nagyobb a fürdője, létezik 1000w ventilátoros gyorsfűtő készülékkel kiegészített változat is! Vagy megoldás lehet persze a radiátor mellett egy további (pl. Atlantic) fali fűtőtest alkalmazása.


Item added to cart.
0 items - Ft
Don`t copy text!